Legfrissebb
thumb
Az emberi kapcsolatok kuszaságát, a közelség-távolság folytonos dinamikáját dolgozza fel a film, egy szürrealista képi nyelv próbálgatásával.
Címkék: film
thumb
Dolgok, amit karantén alatt tanultam
Címkék: kisfilm
thumb
Dokumentumfilm a máig aktuális délszláv háború (1991-95) hatásairól. Hogyan változtatta meg az országok jövőjét, társadalmát és az átlagember mindennapjait?
thumb
A kozák (2:53)
Címkék: Oroszország
thumb
Egy nem átlagos maffiafilm. Kalandos, izgalmas.A hőseink egy hosszú pihenő után ismét visszatérnek a tettek mezejére. Hatalmas fordulatok egy nem átlagos szerv életében.
thumb
A film a Nádizumzum, egy halmozottan fogyatékossággal élőkből álló zenekar nyári táborát mutatja be, melynek célja az volt, hogy az általános iskolás diákok érzékenyebbek legyenek a különféle fogyatékosságokkal élő társaik iránt.
Címkék: zene zenekar
thumb
Címkék: rövidfilm
thumb
IGEN (3:05)
Ez csak néhány Gyerek, semmi több. Meg egy régi, rossz metronóm. Egy Felnőtt, aki betartatja a szabályokat. És van egy Másik Felnőtt is, aki felülvizsgálja a rendszert, hogy minden rendben működik-e. Hogy minden ugyanolyan legyen, mint volt, és kész. És minden ugyanolyan is lesz — egy bizonyos...
Címkék: film
thumb
I'm the fly (14:49)
Minden ember életében egyszer el kell érkezni egy olyan pontra, ahol választás elé áll és döntenie kell, hogy melyik úton halad tovább. Ez a kisfilm erre keresi a választ.
thumb
Címkék: kisfilm
thumb
Kiseeb montázs videóval érkeztem ami teljesen mértékben meghozza ahhoz az ember kedvét hogy ellátogasson Norvégia gyönyörű helyei közé.
Címkék: norvégia
thumb
Az animáció tisztelgés Szent-Györgyi Albert halálának 35. évfordulója alkalmából. A Nobel-díjas tudósnak nem csak tudományos eredményeket, hanem filantróp gondolkodásmódot, és egy fordulatos életút bölcsességét köszönhetjük.
thumb
Tisztelegni humorral és egy kis pimaszsággal is lehet.
thumb
Kikelet (3:05)
thumb
2020-ban Magyarországon a biodiverzitás egyik kulcsfontosságúszínterének számító erdők összterülete mindössze 25,2%. Az EU-s átlag meghaladja a 41%-ot. Van még tennivalónk!
Címkék: erdő
1 | 2
következő
utolsó
A pályázat leírása
16. Országos Középiskolai Filmszemle

Középiskolás vagy? Szeretsz filmeket csinálni?

Indulj az 16. O.K filmszemlén rövidfilmeddel, mely max. 15 perc hosszú és műfaja lehet; játékfilm, animációs film, dokumentumfilm. Témameghatározás nincs. Csak azokat a filmeket fogadjuk el, aminek stáblistáján (a film elején vagy végén) fel van tüntetve, hogy: “Készült a 16. O.K. Filmszemlére”

1. helyezés: 150.000 Ft
2. helyezés: 70.000 Ft
3. helyezés: 30.000 Ft

Különdíjak:
A zsűri adhat ki különdíjakat (pl. a legjobb operatőrnek, legjobb színészi alakításnak, stb..) A különdíj 50.000 Ft.

Beküldési határidő: 2021. február 28. 23:59

Feltöltöm a pályázati anyagom

A pályázati film csak a okfilmszemle.hu oldalon kitöltött pályázati adatlappal együtt érvényes!

Nevezési díj nincs.

A szemle helyszíne: Káldor Miklós Kollégium – 1022 Budapest, Felvinci út 8.

A szemle időpontja később kerül kiírásra, a www.okfilmszemle.hu oldalon lesz megtalálható.

Tovább a részletes pályázati kiírásra

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!