A pályázat véget ért. Az eredmények itt megtekinthetőek.
Legfrissebb
thumb
A BABA (5:26)
Kozma Eszter Filmje
thumb
Angyal (8:04)
Címkék: OK Filmszemle
thumb
Patyolat (13:24)
Címkék: filmszemle OK
thumb
A Portré (15:01)
Henrik talál egy portrét, amely a nemrég elhunyt nagyapját ábrázolja fiatalon. Bianka egy feltörekvő művész, aki éppen alkotói válságban szenved. Míg Henrik a portré rejtélyes készítője után nyomoz, addig Bianka inspirációért kutat. A két idegen élete összefonódik, miközben a múltban megtalálják...
thumb
Kristóf 16 éves kora óta vak,éppen sétál a kutyájával,Brandonnal és egy barátjával,Marcival,amikor véletlenül találkoznak egy ismeretlen lánnyal.A lányt Fanninak hívják.Kristóffal hamar szóba elegyednek és a sors úgy hozza,hogy nem ez az utolsó találkozásuk.
thumb
hang-szer (9:41)
Egy utópisztikus világban járunk, ahol egy új találmány lehetővé teszi a zene egy még nem ismert létezését.
thumb
Egy 18 éves srác félelmei valósággá válnak, és megmagyarázhatatlanul átkerül egy másik világba. Saját démonjától még meg tud szabadulni, de van egy sokkal félelmetesebb erő a nyomában...
thumb
1948-ban egy újságírót, Fülöp Imrét az éjszaka közepén az ÁVH ügynökei elhurcolják, ugyanis mint kiderült korábban rendszerellenes cikekket jelentetett meg, amely szemet szúrt a kommunista vezetésnek. Keserves kínvallatását követően kényszermunkatáborba küldik a Szovjetunióba, ahonnan nincs sok...
thumb
gond adódott az angyalokkal!szereplők: Csige ArankaDomján Zuzsa Heves Nóra Sessler Anna Rendezte, vágta: Szilágyi Eszter Mandula Kamerázta: Gerendás Lili Zene: Flea-Helen Burns-Pedestal of infamy Jeles András Angyali üdvözlet című filmjéből használtam részleteket.
thumb
1 nap, 3 tinédzser, 3 nézőpont, 3 cselekmény.
Címkék: OK Filmszemle
thumb
Magánmunka: egy új börtön prototípusa, ahol a már szenvedő rabokat kötelező rabszolgamunkára fogják. ’Sok’ a hely, nagy a választék, de ezen túl mi van ott?
thumb
A kissé szürreális álomvilág képei és hangulata segítenek felébreszteni bennünket a környezetszennyező gondolkodásunkból.Legyen ez a kisfilm egy figyelmeztető felkiáltójel azoknak, akik még nem ébredtek rá: a világ jövője a mostani fiatal generáció kezében van! Ébresztő!
thumb
A Valami (8:33)
Testvérek.Talán bosszantó néha, hogy a nulladik sorból nézik végig — sokszor igencsak “gonosz” szemekkel, de talán valahol szeretetből — az életünket úgy, hogy senki nem is kérte meg őket erre. Csupán, mondjuk ki, így hozta a Sors.Mint oly sok más helyzetben is, csak akkor vesszük észre igazán,...
thumb
Filmünk első látszatra egy szerelmi történet, ám van egy mögöttes tartalma is: az emberfüggőség. A film szól a hiányról, a magányról, és arról, hogy ha valaki beleégeti magát az életünkbe, onnantól mindennek csak hozzá viszonyítva van értelme.
thumb
Ady Endre érzelem dús versét, a Májusi zápor után-t keltettük filmes életre.
thumb
Ady Endre érzelem dús versét, a Májusi zápor után-t keltettük filmes életre.
1 | 2 | 3 | 4
következő
utolsó
A pályázat eredménye
A pályázat leírása
Országos Középiskolai Filmszemle

Középiskolás vagy? Szeretsz filmeket csinálni?

Indulj az 15. O.K filmszemlén rövidfilmeddel, mely max. 15 perc hosszú és műfaja lehet;játékfilm, animációs film, dokumentumfilm. Témameghatározás nincs.Csak azokat a filmeket fogadjuk el, aminek stáblistáján (a film elején vagy végén) fel van tüntetve, hogy: “Készült a 15. O.K. Filmszemlére”

1. helyezés: 150.000 Ft
2. helyezés: 70.000 Ft
3. helyezés: 30.000 Ft

Különdíjak:
A zsűri adhat ki különdíjakat, pl. a legjobb animációs filmnek, a legjobb operatőrnek stb. A különdíj 50.000 Ft.

Beküldési határidő: 2020. január 15. 23:59

A pályázati film csak a okfilmszemle.hu oldalon kitöltött pályázati adatlappal együtt érvényes!

A zsűri elnöke: Mundruczó Kornél Balázs Béla-díjas filmrendező.
Zsűri: Balog Judit színművésznő, Kardos Sándor Kossuth-díjas operatőr,Kende János Kossuth-díjas operatőr.

Nevezési díj nincs.

A 2020. február 22-23 között a Káldor Miklós Kollégiumban megrendezésre kerülő 15. O.K. Filmszemlén résztvevő alkotók pályaművei részletes elemzésre kerülnek!

A Filmszemle minden programjára a belépés ingyenes.

Tovább a részletes pályázati kiírásra

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!