A pályázat véget ért. Az eredmények itt megtekinthetőek.
Legfrissebb
thumb
A BABA (5:26)
Kozma Eszter Filmje
thumb
Angyal (8:04)
Címkék: OK Filmszemle
thumb
Patyolat (13:24)
Címkék: filmszemle OK
thumb
Egy mai középiskolás eldönti, hogy a városi élet helyett a falusi életmódban találja meg életcélját.Készítette: Kondor Roland, Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
thumb
Senkinek (15:01)
A szerelem veszélyes, mégis olyan könnyedén tudunk vele játszani. Az örvény, ami bennünk kavarog ilyenkor,kiszámíthatatlan. Nem tudhatjuk, hogy mit fog kiváltani belőlünk. Ezt az érzést észre se vesszük a gyönyörű boldogság csomagolása miatt. Ez a kötődés sodor magával és egy olyan útra invitál,...
thumb
Important? (2:40)
Szőnyi Máté és Csordás Bernadett pályamunkája, az Egyetemi Katolikus Gimnáziumból, animációs film kategóriában.Ez a kisfilm, miután sok embernek megmutattuk mindenkiben más gondolatokat ébresztett. Egy szomorú kispapír boldoggá válásának az útját figyelhetjük meg.
thumb
A Zselicben találjuk magunkat ahol körözés indul a betyárok ellen. Csárdában a Betyár és a Menyecske szórakoznak. Pandúr aki magányossan iszogat fel ismeri a Betyárt és üldözőbe veszi...
thumb
Bagoly mondja Verének, hogy nagyfejű...Te már gondolkodtál arról, milyen lehet e közmondásnak a szószerinti története?Most találkozhatsz a két híres szereplővel és megtekintheted kapcsolatukat.
thumb
Egy farkas rájön, hogy a hónap végéig már csak három szál kolbász maradt éléskamrájában, és úgy gondolja, be kellene osztani. Éhségének hatására mégis egyszerre mindet megeszi - de ezt a döntést megbánja, amikor másnapra már nincs mit ennie.
thumb
A lidérc lovag a Hollow Knight pc és ps4 játékban található meg, egy legyőzendő "gonosz" szerepében. A karakterről a játék során csak néhány dolgot tudhatunk meg, teljes történetét csupán videók és kisebb írások elolvasásával bogózhatók ki. Ezeknek az információknak hála jött az ihlet ennek a kis...
thumb
IDŐ (4:14)
thumb
KIÚT (4:30)
Rövidfilmünkkel arra szeretnénk felvívni a figyelmet, hogy a zord és unalmas hétköznapokban mennyit számíthat akár egy-egy kedves szó, vagy figyelmes gesztus, amivel derűsebbé tudjuk tenni egymás életét.
thumb
Reflections (14:58)
A "Reflections" az az, ami körülöttünk történik véget nem érően, akárcsak egy körforgás.
thumb
Asystolia (5:18)
Impresszionizmus: Pillanatnyi, futó benyomások, egyéni hangulatok tükrözik a változó valóságot. Asystolia: Végső szívleállás.
thumb
AZ ÁRU (7:20)
Két testvérről szóló rövidfilm
thumb
m.o.s.o.l.y. (11:45)
A reggel első hangja. Az ébredés ráncai az arcokon és az az üres és színtelen arckifejezés. A napjaikba ivódott rutin és túlélés tükörképe. ...A zenébe menekül és zárkózik be. A külső világ számára túl bizonytalan és túl sok kockázatot tartogat. ...Aztán egy ütközés. Egy felismerés. Egy mosoly. A...
1 | 2 | 3 | 4
következő
utolsó
A pályázat eredménye
A pályázat leírása
Országos Középiskolai Filmszemle

Középiskolás vagy? Szeretsz filmeket csinálni?

Indulj az 15. O.K filmszemlén rövidfilmeddel, mely max. 15 perc hosszú és műfaja lehet;játékfilm, animációs film, dokumentumfilm. Témameghatározás nincs.Csak azokat a filmeket fogadjuk el, aminek stáblistáján (a film elején vagy végén) fel van tüntetve, hogy: “Készült a 15. O.K. Filmszemlére”

1. helyezés: 150.000 Ft
2. helyezés: 70.000 Ft
3. helyezés: 30.000 Ft

Különdíjak:
A zsűri adhat ki különdíjakat, pl. a legjobb animációs filmnek, a legjobb operatőrnek stb. A különdíj 50.000 Ft.

Beküldési határidő: 2020. január 15. 23:59

A pályázati film csak a okfilmszemle.hu oldalon kitöltött pályázati adatlappal együtt érvényes!

A zsűri elnöke: Mundruczó Kornél Balázs Béla-díjas filmrendező.
Zsűri: Balog Judit színművésznő, Kardos Sándor Kossuth-díjas operatőr,Kende János Kossuth-díjas operatőr.

Nevezési díj nincs.

A 2020. február 22-23 között a Káldor Miklós Kollégiumban megrendezésre kerülő 15. O.K. Filmszemlén résztvevő alkotók pályaművei részletes elemzésre kerülnek!

A Filmszemle minden programjára a belépés ingyenes.

Tovább a részletes pályázati kiírásra

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!